Serva och sköta om sin BMW och andra bilar

Bilar

Att serva sin bil

Generellt är det så att ju dyrare och nyare bil man har desto noggrannare är man med att lämna in den på årlig service. En person som har en helt ny BMW är av förståeliga skäl mer rädd om sin bil och gör allt för att den ska hålla så länge som möjligt än de som köpt en gammal Volvo för någon tusenlapp. I det senare fallet är det ibland inte ens värt att lämna in bilen för service eftersom kostnaden för detta troligtvis skulle bli mer än själva inköpspriset.

BMW-Engine

För att fortsätta med samma exempel som nämns ovan finns det även andra saker som skiljer servicen åt. Att serva sin BMW på bästa sätt är till 99,9% av gångerna att lämna in den för en totalservice utan att göra något själv. Detta självklart på en märkesverkstad för att då vara garanterad originaldelar vilket inte bara är en säkerhet utan även håller andrahandsvärdet uppe.

På den gamla Volvon kanske inte originaldelar och påkostade reparationer är det som prioriteras. Kanske kan du serva din bil själv eller fråga någon bilkunnig vän i din vänkrets. Behöver du till exempel köpa en kamrem till din Volvo kan du köpa den här. Om inte annat finns det ofta många lokala bilverkstäder som inte tar lika mycket som märkesverkstäderna. De kanske inte använder originaldelar eller lagar bilen så att den håller 20 år till. Men de kan hitta lösningar som är prisvärda utifrån ditt behov.