Serva och sköta om sin BMW och andra bilar

Bilar, MC, Moped, Tips

Verkstad hemma

2023269-woman-mechanic

Är du intresserad och gillar att meka med din egen bil, är det hög till att göra om garaget till en riktig verkstad. 

Man behöver inte vara lika ambitiös som den här killen, men det ger en bra indikation på vad man kan göra men även de mest enkla utrymmena.

Planera utrymmet

Tänk på att det tillkommer många verktyg i en verkstad och alla borde ha en plats i garaget för att det inte ska bli stökigt så fort du vill arbeta. Större verktyg kan man gärna placera på hyllor och sladdar hängs upp på väggen.

Sortera bland dina verktyg så du inte behöver leda dig fördärvad varje gång du behöver en skruvmejsel eller hylsnyckeln. Förvara dem separat och kom ihåg att alltid lägga tillbaka dem efter verkstadssessionen. Annars börjar en ond cirkel av röra.

Bekväm arbetsplats

När du inte ligger under bilen och mekar är det oftast motorn som behöver lite kärlek. Stationärt arbete stående blir snabbt obekvämt, speciellt eftersom många garage är bara betonggolv. En arbetsplatsmatta avlastar din kropp och skonar fötterna. Du kommer att orka stå längre med mindre värk och besvär så det är helt klart rätt investering. De kostar inte ens speciellt mycket.

Miljöråd

I en riktig verkstad är företaget tvungen att hålla sig till vissa miljöregler. Sådana lagar är svårare att tvinga på privatpersoner som mekar i sitt eget garage, men de är helt klart värda att tänka på.

Fundera ut hur du ska tömma och förvara gammal olja. Den får man inte spola ned i markbrunnar eller handfatet. Sådan olja ska förvaras korrekt i en tunna och sedan göras av med på lagligt sätt. Motorolja räknas som farligt avfall och måste lämnar till din lokala återvinning.