Serva och sköta om sin BMW och andra bilar

Motorsport

Mercedes tog över tronen

Den tyska flickan sparkade ned den österrikiska energidrycksjätten från platsen som världens bästa Formel 1-stall. Ja så skulle man kunna uttrycka Mercedes kross denna säsong.
Formel 1
För den som inte riktigt förstod den inledningen så är bilmärket Mercedes döpt efter upphovsmakarens dotter som då förstås hette Mercedes. Energidrycksjätten är då förstås Red Bull Racing för vilka tysken Sebastian Vettel under fyra år dominerat F1-världen nu.

En kamp till målsnöret

För i helgen så kördes det sista loppet för säsongen av Formel 1 i Abu Dhabi, ett lopp där allt stod på spel kan man säga. För stallet Mercedes var det dock redan klappat och klart – man hade redan vunnit kontruktörsmästerskapen och man hade två förare som var etta respektive tvåa i förarmästerskapen. Det var för dem allt gällde, för den enda kampen som återstod var vem som skulle komma etta i slutställningen efter det sista loppet. Båda förarna, Lewis Hamilton och Nico Rosberg hade fortfarande chansen. Inför start var förutsättningarna att oddsen talade för Hamilton som ledde, men Rosberg hade Pole Position i loppet och skulle få möjligheten.

Världens snabbaste Bergochdalbana

Nu blev det dock till sist inte särskilt spännande i loppet eftersom Hamilton fick en kanonstart medan Rosberg fastnade på andra växeln. Loppet kan sägas vara avgjort redan i starten och Lewis Hamilton vann sedermera sin andra VM-titel i Formel 1.

Formel 1 har beskrivits som världens snabbaste bergochdalbana, och denna säsong har sannerligen gjort skäl för det namnet. Det enda som varit en relativt rät vinkel har varit de bägge Mercedesförarnas formkurvor som varit på topp från första början. Inför nästa säsong så kommer inte oväntat Mercedes att agera favorit på nytt, men säkerligen kommer stall som Ferrari och Red Bull/Renault att göra sitt yttersta för att ändra på ordningen.

Klart är ju också att det blir svenskt även nästa säsong på startlinjen. Denna gång i Sauber, där Marcus Ericsson får betydligt mycket bättre förutsättningar att ta sina första poäng än under detta år i Caterham.