Serva och sköta om sin BMW och andra bilar

Tips

Reparera skador på din bil

olycka_277040312

När olyckan är framme och man själv har klarat sig från skador så börjar man fundera på vad man ska göra med bilen. Det gäller att se till att man har en bra försäkring som täcker det mesta och en bra verkstad som snabbt kan hjälpa till med skadebesiktning och reparationer. 

Transportera bilen till verkstad

Det viktiga är att hitta en verkstad som kan laga din bil och hålla kontakt med försäkringsbolaget. Frakta bilen till verkstaden, har du bärgningsbil via försäkringen så se till att använda det bolag de har avtal med. När bilen sedan är på plats så se till att någon går igenom den med dig så du vet vad som måste göras. Verkstaden kan sedan skicka ett kostnadsförslag till ditt försäkringsbolag som därefter måste godkänna detta innan reparationerna kan påbörjas. Därför är det viktigt att få detta gjort så fort som möjligt.

Verkstaden sköter det mesta

Se till att du har hyrbil via försäkringen så du klarar dig under reparationstiden, det kan ibland ta tid att få hem reservdelar, rikta plåtar och omlackera bilen. Väljer du en auktoriserad skadeverkstad med tillgång till ditt bilmärke så vet du att du får originaldelar till bilen. När det sedan är dags att hämta ut bilen får du lägga ut för självrisken, det övriga betalas direkt från försäkringsbolaget.