Serva och sköta om sin BMW och andra bilar

MC

BMW motorcyklar

Motorcyklar är något som många håller kärt och gillar att både köra och meka med. Är man intresserad av en MC med många hästar som går fort och som dessutom håller hög kvalitet kan en motorcykel från den tyska tillverkaren BMW vara ett bra alternativ.

MotoGPBMW började tillverka motorcyklar år 1923 och idag tillverkas ca 100 000 cyklar om året på huvudfabriken i Berlin. BMW-motorcyklar finns i alla möjliga modeller och utföranden från kraftfulla landsvägsmotorcyklar till mer terrängbetonade cyklar för offroad-körning.

Genom åren har BMW rönt en hel del framgångar inom mc-sport. Bland annat så dominerade BMW stort sidvagnsklassen där man från mitten av 1950-talet fram till mitten av 1970-talet tog hem de flesta titlarna.

Sidvagnsklassen finns fortfarande kvar inom ramen för VM-tävlingarna i roadracing. Sidvagnsklassen är en av totalt sju olika klasser där den mest prestigefyllda är MotoGP, i vilken de allra största motorcyklarna tävlar. De senaste 30-40 åren har japanska tillverkare, som Yamaha, Honda och Suzuki, i princip helt dominerat klassen och tagit hem de flesta totalsegrarna. För dig som är intresserad av att spela på motorsport så hittar du Betsafe som en av de stora spelsajterna på nätet, surfa vidare dit och lägg ett bet.

Sportens stora fixstjärna under de senaste 10-12 åren har varit italienaren Valentino Rossi, vilken vann VM hela sju gånger mellan 2001 och 2009, varav fem år i rad mellan 2001 och 2005. Rossi har kört på både Honda- och Yamaha-motorcyklar. En blog som är bra att följa när det gäller motorsport är Aftonbladets Motor Blog, här får du alltid intressant läsning om motorcykeltävlingar och annat med motorer.