Serva och sköta om sin BMW och andra bilar

Moped

Så sköter du mopeden

En moped är många personers första motordrivna fordon. Det var en stor dag när man äntligen fyllde 15 år och för första gången tilläts framföra något annat än en vanlig cykel. Att inte längre vara beroende av föräldrarna och att själv kunna ta sig dit man ville, när man ville, var en mäktig upplevelse. Men man fick också lära sig vikten av att ta hand om sin moped och konsekvenserna av att inte göra det.

Underhåll kontinuerligt

MopedistDet är viktigt att ta hand om sin moped ordentligt. Man kan spara stora summor om man underhåller fordonet kontinuerligt och inte lämnar allt till servicetillfällena. Åtgärderna är inte speciellt svåra att utföra och det är enkelt att beställa delar och tillbehör till mopeden online. På denna sajt kan man få tag i det mesta. Företaget heter Cykelkraft och säljer allt som en moped kan tänkas behöva. Här finns allt från kedjor och sadlar till hjälmar och däckslangar, det vill säga sådant som du kan komma att behöva vid underhåll av din moped.

Bra saker att kolla

Börja med att titta på däcken, de ska ha tillräckligt mönsterdjup och inte vara torra eller slitna. Kolla sedan olja och kylarvatten. Glöm inte att blanda lite glykol i vattnet som skydd mot korrosion och förfrysning. Batteriet ska vara laddat och tändstiften kontrollerade. Ofta kan det räcka att rengöra krånglande tändstift, de behöver inte alltid bytas ut. Det är också jätteviktigt att kontrollera bromsarna. Kontrollera att bromsbeläggen inte är utslitna. När de börjar bli dåliga brukar man höra hur de sliter mot bromsskivan när man rullar mopeden. Det finns mycket mer som man kan göra själv med sin moped för att hålla den fräsch. Här kan du hitta utförligare instruktioner om mopedservice. Så pass enkelt är det alltså att hålla sin moped i bra skick på egen hand. Lite arbete och omvårdnad och du kommer att kunna tuta och köra utan problem under lång tid framöver.