Serva och sköta om sin BMW och andra bilar

Bilar, Tips

Du och din Volkswagen

volkswagen

Har du en Volkswagen, eller funderar du på att skaffa en? Då får vi gratulera till ett klokt val. Volkwagen är ett klassiskt, tyskt bilmärke som grundades redan 1937 och idag är ett av de absolut största i branschen. Den mest välkända och klassiska modellen är Volkswagen typ 1, kanske mer känd som ”Bubbla”, ”Bagge”, ”Folkis” eller ”Folka”. Denna stilrena modell har förekommit i många filmer och andra populärkulturella sammanhang. Den vanligaste bilmodellen i Sverige 2014 var VW Golf, med över 16 000 registrerade bilar.

Volkswagen är, med sina många år på vägarna runt om i världen, en bilmodell med en både lång och intressant historia i bakluckan. Än idag är bilen både populär och trendig med flera olika modeller, inklusive miljöhybridbilar. Med sin eleganta och tidlösa design har den även hittat hem som svenskarnas favorit näst efter Volvo.

Du som behöver lämna in din bil på reparation eller service bör välja en verkstad som har god kännedom och kunskap om det specifika bilmärket. Genom att välja rätt bilverkstad ger du bilen chans att få så bra service som möjligt, med originaldelar som är karaktäristiska för just ditt bilmärke och rätt specialverktyg.

Det finns många sätt att ta hand om sin bil. Visst kan man göra mycket själv, om man är händig, men att lämna in den till rätt verkstad för specialservice är bland det bästa du kan göra för den. På så vis kan du vara säker på att den verkligen tas om hand på rätt sätt och får en giltig stämpel i serviceboken. Många verkstäder är auktoriserade för särskilda bilmärken, så ett tips är att anlita en sådan verkstad för att säkerställa att ditt fordon blir omskött efter alla konstens regler.